Kako upravljati PDF dokumentima?

 

Ako već neko vrijeme koristite ABBYY FineReader PDF za Windows, upoznati ste s najčešće korištenim funkcijama kao što su skeniranje, spremanje, pregledavanje i navigiranje PDF dokumentima. Vjerojatno ne znate da je FineReader PDF “švicarski nožić” za rad s digitalnim dokumentima, prepun pametnih funkcija koje vam omogućavaju da savladate vaše PDF-ove na potpuno novi način.

Da bismo vam prikazali djelić pune snage FineReadera PDF, prikazat ćemo samo neke od naprednijih značajki:

1. Potpišite vaše PDF dokumente digitalnim potpisom

 

Tradicionalno, obrasci i ostali dokumenti koji ste morali potpisati, su se trebali ispisati, potpisati, pa zatim skenirati, uploadati i poslati. FineReader PDF ubrzava taj proces i omogućava vam da sigurno i u nekoliko klikova direktno potpišete vaše digitalne dokumente.

2. Pretvorite pametni mobilni uređaj u pametni skener

 

Uz ABBYY FineReader PDF for iOS, imate moćni skener plus inteligentnu aplikaciju za prepoznavanje teksta u vašem džepu. Skenirajte sve željene dokumenta, baš kao da slikate fotografiju. Tada možete rotirati, izrezati, primjeniti filtere, izvući tekst, poslati rezultate na email, na pisač ili u cloud spremište (uključujući Google Drive, Dropbox, Evernote i iCloud Drive) ili možete nastaviti raditi s dokumentima na vašem računalu koristeći FineReader PDF (desktop verziju).

3. Uredite i pretražujte slikovne PDF-ove

 

Slikovni PDF-ovi, kao što su skenovi papirnatih dokumenata, su baš to: slike. Ako trebati analizirati, urediti, ponovno koristiti ili čak jednostavno pronaći informaciju na njima, biti će vam potrebna neka inteligentna OCR tehnologija.

Pogonjen umjetnom inteligencijom, ABBYY FineReader PDF omogućava vam da pretvorite slikovne PDF-ove u dokumente bogate informacijama, omogućavajući uređivanje teksta, pretragu po tekstu, redakciju, izvlačenje tablica, usporedbu dokumenata i više.

Video: Kako uređivati bilo koji PDF

4. Spremite PDF-ove u Word i druge formate za uređivanje

 

Inteligentne OCR tehnologije i tehnologije za pretvorbu dokumenata u FineReaderu PDF omogućavaju vam da pretvorite PDF-ove u Word dokumente, Excel i ostale formate. Pretvorite datoteke jednu po jednu ili skupno da biste uštedjeli vrijeme. Uz FineReader PDF, možete računati na najveću razinu točnosti i da će pretvoreni dokumenti zadržati izgled i strukturu za lako uređivanje.

5. Usporedite sadržaj PDF dokumenta

 

Recimo da imate dvije verzije istog dokumenta s malim razlikama, jedan PDF, a drugi Word dokument. Kako možete identificirati razlike? Usporedba liniju po liniju je zamorna i oduzima puno vremena. Na sreću, inteligentna OCR tehnologija odrađuje taj posao za vas.

Uz Compare Documents značajku, sve što trebate je kliknuti na dokumente koje želite usporediti i FineReader PDF će za vas naznačiti i napraviti popis dodataka u tekstu, brisanja i izmjena. Spremite usporedbu kao novi Word dokument sa svim izmjenama označenim za prihvaćanje ili odbijanje.

6. Trenutno uredite PDF stranicu

 

FineReader PDF vam omogućava da uredite tekst, tablice i cijeli izgled PDF dokumenta bez da ga trebate pretvoriti u Word ili ostale formate. Dodajte, izbrišite ili pomaknite odlomke, promijenite veličinu tekstualnih blokova ili premijestite elemente da bi se poravnali s ostatkom stranice. Bez obzira koliko uredite, tekst će se automatski poravnati unutar prilagođenog izgleda stranice.

7. Kopirajte i zalijepite cijele tablice

 

Ako ste ikad probali kopirati i zalijepit tablicu iz PDF-a u Word ili Excel, vidjeli ste iz prve ruke kakav nered to može biti. FineReader PDF eliminira te glavobolje s formatiranjem uz pomoć komande “Copy as Table” koja omogućava da kopirate i zalijepite tablični sadržaj kao ispravno formatiranu tablicu koja se može u potpunosti uređivati u Word, Excel ili ostale aplikacije.

Bonus: Ispravite i poboljšajte slike stranica

 

Skenirani PDF dokumenti su poznati po vizualnim nesavršenstvima kao što su iskrivljene stranice, zakošenja i neobičan izgled teksta. ABBYY FineReader PDF pruža niz alata potpomognutih umjetnom inteligencijom za ispravljanje i poboljšavanje slika stranica, koji omogućavaju da ispravite orijentaciju stranice, zakošenja, deformirane tekstualne linije i nazubljene znakove.

Uvjerite se sami u kvalitetu navedenih značajki ABBYY FineReader PDF i isprobajte ga sami na vlastitim primjerima dokumenata!

ABBYY FineReader PDF 16 cijene