Budući da je ArCon Hr Pro namijenjen prvenstveno projektantima, ArCon Hr Pro nudi sve potrebne alate za izvedbu 3D modela zgrade, sa konstruktivnim dijelovima građevine i elementima unutarnjeg i vanjskog uređenja.

Čak i ako nemate iskustva s CAD softverom, uz malo truda uloženog u proučavanje ArCona, taj program zauzet će u vašem projektnom birou mjesto važnog pomoćnika u projektiranju građevina. Jednostavno ucrtavanje zidova i oblikovanje prostorija (uz automatski iskazanu tlocrtnu površinu), unos prozora i vrata jednim klikom miša, proračun stubišta za zadanu visinu etaže, slobodno oblikovanje krovišta, kopiranje etaža sa proizvoljno odabranim elementima, jednostavno mijenjanje pojedinog elementa ili više njih, kao i druge opcije, omogućit će vam brzu izradu projektnog rješenja, vizualni pregled cijelog objekta i kontrolu svih izvršenih promjena.

1_Pogled s ulice-dan
3_Pogled izvana 1

Spretno riješeno lančano kotiranje omogućava brzu doradu pojedine etaže za ispis tlocrta. Nakon definiranja presjeka i pročelja, svaki pojedini prikaz moguće je dodatno obraditi kao vektorski crtež u pomoćnom programu cLines i na taj način kompletirati grafički dio projektne dokumentacije.

Alternativno programu cLines, nudimo vam i program koji je svojom funkcionalnošću i sučeljem sličniji programu AutoCAD. To je ArCADia IntelliCAD A.SET, na engleskom jeziku.

Ukoliko vaša tvrtka koristi AutoCAD za 2D crtanje, dobra vijest je da ArCon, cLines ili ArCADia IntelliCAD i AutoCAD izvrsno surađuju. cLines ili ArCADia IntelliCAD će konvertirati ArConov 3D model u folije/layere i pripremiti vektorsku datoteku za eventualnu doradu u AutoCADu. Također, tlocrt ili drugi 2D crtež pripremljen u AutoCAD-u, u ArCon je moguće učitati kao podlogu i koristiti za izvlačenje konstrukcije.

Opisanim načinima optimalno koristite mogućnosti programa i u najkraćem mogućem roku imate kao rezultat 3D prikaz za potrebe prezentacije projektnog rješenja, 2D prikaz za potrebe izrade projektne dokumentacije i podatke o korisnoj površini građevine za pripremu tehničkog opisa.

Pogled
Tlocrt prizemlja1

Pojedini ArConovi moduli pomoći će vam, ovisno o potrebama vašeg projektnog zadatka,

  • učitati 3D objekt izrađen u 3DS Maxu ili AutoCADu – 3DS Importfilter
  • iskazati mjere i količine iz 3D modela zgrade, kao podlogu za troškovnik – ArCon Iskaz količina
  • detaljno doraditi krovnu konstrukciju – WETO Wood Construction
  • kreirati drvenu konstrukciju zidova – WETO Dizajner drvenih kuća
  • izraditi video zapis i montažu virtualnog prolaska kroz zgradu – Storyboard
  • pripremiti cijeli objekt ili pojedine njegove dijelove za prezentaciju na Internetu – O2C Exportfilter

Također, dodatni katalozi objekata obogatit će osnovni katalog u standardnoj postavi ArCona i omogućiti vam veću slobodu i raznovrsnost u oblikovanju interijera i eksterijera. Možemo vam ponuditi kataloge 3D Schenker, ArCon ARTS 500+, ArCon ARTS Kuhinja koji sadrže elemente unutrašnjeg uređenja, 3D Gala i 3D Gala 2000, 3D Flora, 3D Flora & Co. i ArCon ARTS Vrt s elementima vanjskog uređenja, kao i katalog 3D Vrata koji se ugrađuje u opciju za unos vrata.

Katalog tekstura koji sadrži ArCon lako je dopuniti bilo kojom datotekom slikovnog formata. Veliki izbor tekstura dostupan je na Internetu, ali možete ih izraditi i sami: slikajte željenu površinu digitalnim aparatom, obradite sliku u nekom od programa za obradu fotografiju i spremite ju u ArConov katalog tekstura. Samostalno izrađene teksture projektu daju posebnu notu realističnosti.

Ukoliko vašim opsegom posla nije obuhvaćena detaljna obrada modela i 2D nacrta, nego prikaz projektnog rješenja kao idejne skice, iskušajte program za 3D skiciranje – SketchUpkojeg također nudi naša tvrtka. Prilikom testiranja i opisivanja programa u informatičkom časopisu Bug, SketchUp su nazvali ‘olovkom koja crta 3D’, što dobro ilustrira njegovu glavnu namjenu. Demo verzija tog programa dostupna na linku www.sketchup.com, potpuno je funkcionalna 8 sati, što je dovoljno vrijeme da testirate njegove sposobnosti i ocijenite odgovara li vam svojim specifičnim pristupom 3D modeliranju. Napominjemo da se SketchUp može koristiti i kao interesantan dodatak ArConu jer, uz 3DS Importfilter, omogućuje kreiranje potpuno slobodnih oblika objekata.

Vjerujemo da ćete, istražujući i kombinirajući ponuđene programe i dostupne izvore objekata i tekstura na Internetu i sami pronaći još mnogo načina da izrazite svoje ideje i postignete jedinstvenost vašeg projektnog rješenja.

Svakako nam pišite o tome, a mi ćemo vaše sugestije i radove rado izložiti na našem webu kao poticaj drugim korisnicima.

4_Pogled ispod sjenice