ArCon Hr Pro zamišljen je kao program za vizualni pristup projektiranju, što ga čini izvrsnim alatom za osmišljavanje izgleda interijera. Jednostavno definiranje konstrukcije, kao građevinskog okvira za budući interijer, omogućava projektantima brzi prijelaz na kreativni dio radnog zadatka – osmišljavanje i dekoriranje unutrašnjeg prostora.

Ukoliko je tlocrt zgrade već nacrtan u AutoCADu, cijeli proces se dodatno ubrzava jer će korisnik ArCona moći izvući zidove i otvore prema učitanoj vektorskoj tlocrtnoj podlozi.

Osim bogatih kataloga objekata, standardnih i dodatnih, projektantu interijera omogućeno je i samostalno oblikovanje željenih objekata unutarnjeg uređenja kombinacijom ArConovih opcija integriranih u verzijama Hr Pro – Dizajnera podesta i Dizajnera ploča. Od verzije 8.0 dostupan je i 3D modeler za kreiranje proizvoljnih 3D elemenata.

kup1
kup4
kup2
kup5
kup3
kup6

Kupaonica – primjer različitih prijedloga izvedbe interijera u istom prostoru

Osim ArCona Hr Pro i kataloga objekata, možemo vam preporučiti i modul 3DS Importfilter, koji je integriran od verzije 8.0. On će vam biti posebno koristan ukoliko ste vješti u korištenju nekog drugog alata za 3D modeliranje (npr. 3D Studio Max) jer ćete tada kreirane objekte u 3DS formatu moći učitati u ArCon, tamo ih dalje teksturirati i smještati u prostor. Mogućnost jedinstvenog načina 3D oblikovanja pruža vam i SketchUp, koji će uskočiti kao pomoćnik ArConu, uvijek kada vašu ideju nije moguće oblikovati klasičnim geometrijskim postupcima. Također, na Internetu postoji velika baza objekata u 3DS formatu (besplatna ili uz plaćanje) dizajnerskih dijelova namještaja, svjetiljki, vozila, raznih uporabnih predmeta iz svakodnevnog života ili vezanih za specifičnu ljudsku djelatnost, potrebno ih je samo potražiti i preko 3DS Importfiltera smjestiti u ArConov model. Ukoliko niste spretni u korištenju Interneta, pomoći ćemo vam pronaći željeni model, a možemo ga i izraditi po narudžbi.

Primjere izrade i unosa objekta u ArCon pogledajte na stranici Proizvodnja i prodaja proizvoda vezanih za opremu građevinskih objekata.

Katalog tekstura možete također upotpuniti raznim teksturama sa Interneta. Sugerirat ćemo vam web stranice s lijepim kolekcijama tekstura, a možete ih izraditi od vlastitih digitalnih slika. U nekom od programa za obradu fotografija, moguće je doraditi sliku kao teksturu, spremiti je u ArConov katalog i pozivati po želji. Na taj način je jednostavno dočarati izgled prostora sa željenim dekorom, jer teksture koje ste dobili slikajući konkretne izabrane tkanine možete zalijepiti na površinu objekta ili nekog drugog elementa prostora. Mogućnosti je bezbroj.

Pojedinim plohama unutar interijera, osim tekstura, dodjeljujemo i materijal koji ima određena svojstva: boju, refleksiju, transparentnost, ambijentalni udio, zrcalni udio… čime postižemo posebne željene efekte.

ArCon podržava i prikaz noćnog izgleda prostora, s efektom rasvjete. Uz raznovrsne svjetiljke obuhvaćene standardnim katalogom, proširena ponuda objekata svjetiljki dostupna je u dodatnim katalozima ili na Internetu. Osvjetljenju je moguće prilagoditi boju, intenzitet i područje utjecaja, te na taj način ostvariti željeni vizualni ugođaj.

caffe1
caffe2

Caffe bar – prijedlog interijera podrumskog prostora poslovne zgrade u Bjelovaru