ArCon Moj Dom – instalacija i konfiguracija programa

 

NAPOMENA za korisnike koji imaju Windows Vista, Windows 7, 8, 8.1, 10:
Prilikom instalacije i prvog pokretanja programa na Windows Vista/7 preporuča se da ste na računalo prijavljeni kao Administrator (kod Windows 8, 8.1 i 10 dodatno desni klik na ikonu za pokretanje programa i odaberite Run as administrator) i isključite opciju User Account Control (Kontrola korisničkog računa kod hrvatske verzije) odnosno u Windowsima 7 postavite User Account Control Setings na Newer notify. Ta opcija isključuje se na slijedeći način: Start -> Control Panel->User Accounts (Win7: and Family Safety)->UserAccount i tu se isključi opcija Turn User Account Control on/off (Windows Vista) ili se klikom na User Account Control Setings postavi na Newer notify u Windowsima 7. Nakon toga ponovno pokrenite računalo. Nakon instalacije, prvog pokretanja programa i izlaska iz programa, možete sigurnosne postavke vratiti na prvobitne vrijednosti.

U slučaju da prilikom instalacije nemate hrvatska slova (žđščć) ili ako se instalacija zaustavi prije završetka, provjerite da li su postavke za hrvatsku kodnu stranicu dobro postavljene (na način kako je to opisano u nastavku).

Ukoliko se program instalira do kraja, a problemi se javljaju prilikom pokretanja ArCona (javlja greške) ili nedostaju objekti u dizajnerskom prikazu, provjerite postavke hrvatskog jezika kao što slijedi. Nakon toga ponovno instalirati program.

 

Windows XP, Vista, Windows 7 i 8
Start > Control Panel >Clock (ili Date, Time), Language, and Region (preskočite ovo ako imate uključeno Classic View) > Regional And Language Options
Windows XP: Advanced – Language for non-Unicode programs podesiti na Croatian

 

Vista, Windows 7 i 8: Administrative – Language for non-Unicode programs podesiti pomoću Change system locale na Croatian (Croatia)
Na kraju pritisnuti tipku Apply. Nakon toga ćete morati restartati računalo kako bi se registrirale promjene.

Ukoliko nemate pristup do svih ikona u Windows XP, pozicionirajte se u stazu C:\Program Files\ArCon xxx (ovisno o verziji programa) \Program\. Tu pronađete ArCon.exe i na njega kliknete desnom tipkom miša. Odaberete Properties, a zatim karticu Compatibility. Tu označite opciju Disable visual themes.

 

Windows 2000
Start > Settings > Control Panel > Regional Options
General – ako u donjem prozorčiću (Language Settings For The System) opcija Central European nije postavljena na default tada pritisnite tipku Set Default. Nakon toga odaberete Croatian i kliknete OK.

 

Windows 95, 98, Me
Kod ovih operativnih sustava postavke za hrvatski jezik ne možete naknadno mijenjati. Rješenje ovog problema je ponovna instalacija operativnog sustava s tim da je potrebno paziti kako će se podesiti jezik (kod vrste instalacije odabrati Custom, podesiti tipkovnicu i jezik na Croatian te instalirati Multilanguage Support s opcijom Central European).

 

Napomena za korisnike iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije

Umjesto hrvatske (Croatian) postavke za kodne stranice možete koristiti vaše lokalne (npr. Serbian u Srbiji).