Nove FineReader 15 funkcionalnosti: Sposobniji, precizniji i pristupačniji

 

ABBYY teži stalnom poboljšanju FineReadera, pružajući nove i usavršavajući postojeće funkcionalnosti te ispravljajući pogreške. Početkom godine izdano je novo izdanje FineReadera 15, Release 4, s dodatno poboljšanim mogućnostima. Niže možete vidjeti koja poboljšanja donosi u vašem svakodnevnom radu s PDF dokumentima.

1. Više PDF-ova? Pregledajte umjesto otvaranja

 

Nije uvijek nužno otvarati svaki PDF da biste brzo vidjeli o čemu se radi. Ako je FineReader 15 postavljen kao vaš zadani PDF preglednik (ovdje možete vidjeti kako se zada), uz posljednje izdanje, on vam može pružiti puni pregled PDF dokumenta direktno u Windows Exploreru ili u Microsoft Outlooku. Jednostavno proširite okno za pregled i prođite kroz stranice.

2. Otvarajte i uređujte PDF-ove brže nego ikad prije

 

Ako radite s mnogo PDF dokumenata, vrijeme otvaranja može biti kritično. U Release 4, FineReader 15 je dodatno optimiziran za ubrzanje otvaranja PDF-a. Također je dodatno ubrzano vrijeme pripreme dokumenta za uređivanje (smanjeno vrijeme čekanja nakon klika na gumb “Edit”).

3. Poboljšano izvlačenje tablica i teksta iz PDF-ova

 

U FineReaderu, možete kopirati tablicu iz PDF dokumenta, jednostavno njezinim zaokruživanjem mišem i klikom na jedan od gumbova koji se pojavljuju – i zatim ga zalijepiti u Word, Excel itd. Sad se ti gumbi pojavljuju na prikladnijem mjestu i s kratkim tekstom s opisom funkcije i informacijom o rezultatu:

Također u Release 4, FineReader točno kopira i formatiranje teksta kod izvlačenja teksta i tablica čime eliminira potrebu za prilagodbu formatiranja.

4. Uređivanje i formatiranje teksta: stil Underline je dodan uz Bold i Italic

 

Dodatno uz “Bold” i “Italic” alate, FineReader sada pruža i “Underline” alat za izmjenu izgleda teksta koji se dodaje i uređuje u digitalnim PDF-ovima.

Prilikom uređivanja podcrtanog teksta. Njegov podcrtani izgled se ne mijenja, što omugaćava da, recimo, lako uredite vidljivi tekst podcrtanih linkova.

5. Arapski OCR: dvostruko točniji, 20 posto brži

 

Nova ABBYY tehnologija temeljena na umjetnoj inteligenciji u FineReaderu 15 omogućila je značajno poboljšavanje kvalitete prepoznavanja teksta na arapskom jeziku što je donijelo 50 posto smanjenja u greškama kod prepoznavanja i značajno bržu obradu dokumenata.

Ostala poboljšanja uključuju Quick Start Guide koji je dostupan u Help meniju te nove informativnije obavijesti o FineReader ažuriranjima dostupne u Windows 10 i u samom proizvodu.

Provjerite sada broj svoje verzije (meni Help->About…) – možda trebate ažurirati vašu verziju da biste koristili sva gore navedena poboljšanja.

Savjet: Uključite opciju za automatsko ažuriranje na sljedeći način:

Na taj način ćete biti stalno informirani o novim izdanjima i možete odlučiti da li ih želite instalirati ili ne.

Odaberite odgovarajuću ABBYY FineReader 15 verziju za vaše potrebe

 • ABBYY FineReader 15 Standard
 • Pretvorba PDF-ova i skenova
 • Uređivanje i komentiranje PDF-ova
 • Single user licenca za jedno računalo.
 • ABBYY FineReader 15 Corporate Per-seat
 • Pretvorba PDF-ova i skenova
 • Uređivanje i komentiranje PDF-ova
 • Usporedba dokumenata
 • Automatska pretvorba
  5.000 stranica /mjesečno
  (Hot Folder), 2 jezgre
 • Single user licenca za jedno računalo