Obzirom da je crtanje zidova i otvora u ArConu Hr Pro vrlo brzo i jednostavno, preporučamo ga kao pomoć u izradi projekata etažiranja i procjena vrijednosti stana, kao i izradi baze nekretnina – za prodaju ili upravljanje zgradama.

Stan u zgradi – primjer izgleda perspektive

Čim zidovi nacrtani u ArConu zatvore određenu tlocrtnu površinu, iskazuje nam se veličina definirane prostorije. Nakon toga svaku prostoriju možemo dodatno obraditi: imenovati je, dodijeliti joj kategoriju upotrebe prema DIN 277, pridružiti jednom od stanova koje smo unaprijed definirali, odrediti je kao zajedničku prostoriju, pogledati formulu proračuna korisne površine i grafički prilagoditi tlocrte ispisu – teksturirati ili obojiti prostoriju. Tablice generirane u DOC formatu s podacima koji su nam potrebni (korisna površina, volumen, opseg, površina prozora i vrata, površina zidova, popis objekata u prostoriji, pregled stambenih jedinica, procjena troškova prema DIN 276…), naknadno možemo dorađivati u Wordu.

Popis stanova i opis prostorija – primjer dokumenta u MS Wordu

Osobito interesantna može biti prezentacija nekretnina na Internetu, modeli građevina izrađeni u ArConu, preko O2C Exportfiltera, pripremljeni za pregled u Internet Exploreru ili nekom drugom web pregledniku, sigurno će potencijalnim kupcima nekretnina biti zanimljiviji nego šturi podaci o izgledu stana, kuće ili poslovnog prostora. Agencije za prodaju nekretnina na taj bi način mogle uštedjeti mnogo vremena, jer bi kupci odmah stekli dojam o tlocrtnoj dispoziciji prostora.