Abbyy FineReader koristim od 5.verzije, a sada sam na 12., što svakako govori o kvaliteti proizvoda i mom zadovoljstvu u radu s njim. Naravno, ne koristim sve njegove mogućnosti, već uglavnom za OCR sudskih materijala, zakona, novinskih tekstova, dijelova knjiga… i to za pretvaranje u editabilni tekst za word procesor – ne moram prepisivati tekst koji mi je potreban niti izrezivati iz publikacija članke koji me zanimaju.

Za arhiviranje koristim spremanje u PDF-A format radi kvalitetnog pretraživanja kad nešto zatreba…

A od opcija kod obrađivanja teksta “zlata vrijedna” opcija je mogućnost obrađivanja određenog dijela stranice pomoću “uzorka”…npr. Imate masu stranica za obradu ali vam treba samo identičan dio (površina) sa svake od njih, pomoću “uzorka” koji ste sami napravili na jednoj stranici, ABBYY će vam obraditi samo taj dio na svim stranicama…ne morate ručno brisati vama višak sadržaja stranice, što zna biti zamorno ako imate mnogo materijala za obradu…

ABBYY se odlično snalazi i sa OCRom fotografija učinjenih mobitelom…

Ne treba zaboraviti ni odličnu podršku Digital Media tima, koliko god proizvod bio dobar , nema toga kojega windowsi neće “zaigrati” maestralnim nadogradnjama sistemskog softwarea… e tu je njihov tim besprijekoran – sve pohvale. Ili, nešto vam treba u OCR ali ne nalazite način kako to da postignete sa softwareom ABBYY, recite im vašu želju, ako postoji mogućnost u ABBYY software – oni će vam je objasniti.

Odlična podrška nadograđuje vrijednost ABBYY softwarea! Proizvod vam ima veću vrijednost uloženog novca ako se ne morate plašiti svog neznanja i eventualnih problema u radu sa softwareom. Upravo tu veću vrijednost ABBYY FineReader dobiva od Digital Media tima!