Čak i ako niste informatički stručnjak ili sistem administrator, ove informacije mogu biti korisne za vas. Pisat ćemo o upravljanju licencama. Što je tako posebno u tome? Evo što: uz ABBYY FineReader Corporate vaša tvrtka dobiva besplatan alat za upravljanje svim njegovim licencama!

Vjerojatno ne znate puno o tome što znači software asset management (SAM), no sigurno ste morali otkriti tko koristi koji softver, koliko licenci vaša organizacija ima i kojeg tipa su te licence. Dobra stvar u ABBYY FineReader Corporate je da ne morate tražiti nikakav specijalan softver ili trčati po uredu. FineReader ima nužan elegantan ugrađen alat – zove se License Manager.

License Manager se instalira tijekom procesa instalacije FineReadera. Koristi se za upravljanje licencama proizvoda: dodavanje, dodjeljivanje i vraćanje licence od određene radne stanice, aktivacija, nadgledanje korištenja:

ABBYY FineReader 12 License Manager

Nećete izgubiti licence: svi serijski brojevi su spremljeni i uvijek dostupni u License Manageru. U svako vrijeme ćete znati koliko licenci imate, kojeg su tipa i da li ih imate dovoljno: koje radne stanice imaju dodijeljene licence “per seat” tipa, koliko concurrent licenci se koristi i koliko ih se trenutno ne koristi.

Možete čak dodati stotinjak licenci za tili čas unošenjem samo jednog serijskog broja! Takav serijski broj sadrži „upakirane“ informacije o broju licenci koje mu pripadaju. License Manager će ga „otpakirati“ u pripadajući broj “pod-brojeva”, od kojih se svakim može upravljati individualno ili grupno.

U velikoj organizaciji, korištenje licence može biti planirano grupiranjem licenci (u “pool-ove”). Pool grupiranje će osigurati potreban broj licenci određenim grupama korisnika u tvrtci, pošto različiti korisnici imaju različite potrebe za softverom. Na primjer, tajnice koje skoro uvijek rade s dokumentima trebaju pool „per seat“ licenci, jednu za svaku tajnicu. Računovodstvo ne koristi proizvod cijelo vrijeme, ali ne možete si priuštiti situaciju da neće imati nijednu slobodnu licencu. To znači da morate dodijeliti određeni broj concurrent licenci za njih u zasebni pool, iz kojeg licence neće biti dostupne ostalim korisnicima. Za sve ostale možete kreirati pool preostalih concurrent licenci za povremeno korištenje FineReadera. Pool grupiranje također olakšava rad s velikim brojem licenci.

Morate priznati, da svaki softver ima alat kao License Manager u ABBYY FineReader Corporate, software asset management alati bi bili u teškoj poziciji.

Kontaktirajte nas za savjet u vezi ABBYY FineReader licenciranja i saznajte posebne cijene za vašu tvrtku.