PDF je postao de-facto standard za dijeljenje informacija. Uz FineReader, PDF dokumenti, bilo skenirani ili digitalno kreirani, dostupni su za trenutno korištenje. Možete uređivati pretraživati i komentirati bilo koju vrstu PDF-a – skenirani ili digitalno kreirani.

Video: Uređivanje skeniranog PDF-a
Video: Ekstrakcija tablica iz PDF-a
Video: Pretraga na skeniranim PDF-ovima

Uređivanje i izmjena

Uredite tekst, izmijenite slike

Uz FineReader, skenirani PDF-ovi se mogu uređivati kao i digitalno kreirani PDF-ovi. Samo otvorite PDF i počnite uređivati, bez obzira na njegov izvor: ispravite greške i izmijenite podatke ili slike direktno unutar PDF-a! Trebate izbrisati sadržaj? FineReaderov moćni eraser alat vam omogućava da obrišete bilo koje područje unutar PDF-a.

Upravljajte meta-podacima

Dodajte, izmijenite i obrišite svojstva dokumenta (meta-podatke) da biste bolje organizirali vaše dokumente i lakše ih pronašli u budućnosti.

Organizirajte stranice

Dodajte, obrišite i prerasporedite stranice, izvršite radnje (kao što je rotacija stranice) na nekoliko stranica odjednom, jednim klikom.

Ispunite forme

Ispunite interaktivne PDF forme i upitnike za daljnje slanje, ispis i spremanje. FineReader označava područja koja su dostupna za ispunjavanje i može potvrditi format unesenih podataka.

Ekstrakcija i kopiranje

Ekstrakcija teksta i tablica

Možete brzo ekstrahirati tekst i tablice odabirom područja koje će se ekstrahirati unutar PDF-a. FineReader automatski sve PDF dokumente učini dostupnim za kopiranjem sadržaja odmah nakon otvaranja, čak i kad su kreirani od skenera.

Zadržavanje formatiranja teksta

Kopirajte tekst i tablice iz PDF-ova u bilo koju aplikaciju bez da izgubite originalno formatiranje. Pomoću vrlo precizne OCR tehnologije, FineReader osigurava zadržavanje fontova i izgleda, čak i prilikom rada s starim skenovima i skenovima loše kavlitete.

Ekstrakcija tablica s maksimalnom točnosti

Prije ekstrakcije podesite ručno separator tablice (ako je potrebno) da biste osigurali da u potpunosti odgovara postojećem izgledu tablice.

Ugodno sučelje

FineReader sad sadrži potpuno sučelje za ugodan rad s PDF-om: čitanje, uređivanje, komentiranje, itd. Možete lako prebaciti sučelje na onaj način koji odgovara vašem trenutnom zadatku.

Sve pretraživo!

Bilo koji PDF, čak i od skenera, postaje pretraživi čim je otvoren u FineReaderu, što ga čini idealnim PDF preglednikom. Korisnici mogu lako pretraživati u tekstu, komentarima ili meta-podacima – rezultati se automatski označavaju.

Knjižne oznake i pretraga

Kreirajte i uredite knjiške oznake da biste brzo pronašli i vratili se na važne dijelove dokumenta. Možete dodati knjižne oznake stranici, određenom mjestu ili frazi u PDF-u – knjižne oznake uvelike olakšavaju navigaciju dokumentom.

Pregledavanje i komentiranje

Alati za označavanje i crtanje

Označite tekst korištenjem sticky notesa, Strikethrough, Underline i Highlight alata. Koristite alate za crtanje u obliku linija, strelica i oblika kad ostavljate povratne informacije na većim područjima (na primjer na crtežima).

Suradnja s kolegama

FineReader olakšava davanje povratnih informacija na komentare, sortiranje komentara po autoru, datumu ili statusu te podesite i pratite status diskusije. Dodatno, možete lako dodati pečati da biste iznačili status odobrenja.

Zaštita i dijeljenje

Redakcija osjetljivih informacija

Uklonite osjetljive informacije kao što su osobni podaci, brojevi bankovnih računa, itd. iz teksta i meta-podataka PDF-ova prije slanje ili objavljivanja. Pretraživanjem i primjenom redakcije možete automatski ukloniti povjerljive informacije iz cijelog dokumenta.

Uklanjanje skrivenih podataka

Uklonite skrivene podatke jednim klikom. FineReader pojednostavljuje kompletno brisanje meta-podatak, tekstualnog sloja, komentara, datotečnih privitaka, knjižnih oznaka, itd. – čime sprečava da nenamjerno podijelite osjetljive informacije.

Upravljanje pristupom

Kontrolirajte pristup PDF sadržaju različitim razinama zaštite lozinkom koja vam omogućava da ograničite otvaranje, ispis, uređivanje ili dostup informacijama unutar PDF-a.

Digitalni potpis

Potpišite vaše dokumente s digitalnim potpisom da biste osigurali autentičnost i integritet dokumenta. Možete također dodati sliku na vaše potpise, na primjer sken vašeg ručnog potpisa.

Kreiranje PDF-ova iz bilo koje datoteke

Koristite bilo koju datoteku kao izvorišni dokument

FineReader vam omogućava da kreirate PDF-ove iz skoro bilo koje vrste datoteke: skenova, slika, Microsoft® Office dokumenata i ostalih formata. Pomoću FineReadera možete skenirati dokument u PDF i otvoriti ga odmah za daljnje uređivanje. PDF-ovi koje kreira FineReader su u potpunosti kompatibilni s bilo kojim drugim PDF čitačem.

Spojite nekoliko dokumenata u jedan PDF

Kreirajte jedan PDF od nekoliko datoteka u različitim formatima ili kreirajte novi PDF ekstrakcijom stranica iz postojećih PDF dokumenata i kombinirajte ih u jedan dokument.